• Direct contact? info@arbopro.nl

www.testenvoorjereis.nl

Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs nodig. U kunt een coronabewijs verkrijgen als u volledig gevaccineerd bent, of als u kunt aantonen dat u corona had. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties, ArboPro werkt hiervoor samen met MCD Medical.

Klik op de knop hieronder om uw afspraak in te plannen via testenvoorjereis.nl, kies op testenvoorjereis.nl voor MCD Medical.

Door het boeken gaat u akkoord met onze verwerkersovereenkomst en privacyreglement.

Hoe werkt het?

U kunt vanaf 30 juni een afspraak maken voor een gratis test via www.testenvoorjereis.nl. U bent zelf verantwoordelijk om op tijd een afspraak in te plannen. Dit kan al 2 weken voordat u zich moet laten testen. Testen vóór 1 juli betaalt u zelf.

Reisverklaring

In de e-mail met uw negatieve testuitslag ontvangt u een unieke code. Houd voor de zekerheid uw spam folder in de gaten. In de CoronaCheck-app zet u deze code om in een digitaal coronabewijs in de vorm van een QR-code. Voor een geprint coronabewijs kunt u deze code via CoronaCheck.nl omzetten. Het testresultaat zelf geldt niet als coronabewijs. Kijk voor meer informatie op CoronaCheck.nl.

Welke test heb ik nodig?

Of u een COVID-19 PCR-test (ook wel NAAT) of een COVID-19 sneltest (ook wel antigeen) nodig heeft, hangt af van uw reisbestemming. Bekijk het reisadvies van uw bestemming voor de regels die er gelden. Hier staat bijvoorbeeld ook hoe oud uw test maximaal mag zijn voordat u een land in reist. Bij sommige landen geldt de vertrektijd, en bij andere landen de aankomsttijd. Houd er rekening mee dat deze regels nog kort voor uw vertrek kunnen veranderen.

Wat is het verschil tussen een Coronabewijs en een (non)COVID-19 Certificaat?

Het coronabewijs, ook wel Digitaal Corona Certificaat (DCC), wordt vanaf 1 juli in Europa ingevoerd. Vanaf 24 juni kunt u het DCC aanmaken in de CoronaCheck-app. Uw DCC wordt vanaf 1 juli zichtbaar in de app. Vanaf 25 juni worden de reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl aangepast met de meest actuele informatie over het DCC. Wilt u reizen binnen de Europese Unie? Dan heeft u meestal een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs nodig. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met CoronaCheck kunt u vanaf 1 juli 2021 deze bewijzen laten zien. Het coronabewijs voor reizen met CoronaCheck staat ook wel bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat.

Voor reizen buiten de Europese Unie heeft u vaak een (non)COVID-19 Certificaat nodig. Dit is een internationaal erkende officiële verklaring van uw testresultaat. Het (negatieve) COVID-19 Certificaat is een Engelstalig document welke per e-mail in PDF-vorm wordt verstuurd. Hiermee kunnen reizigers hun (negatieve) testresultaat aantonen. Hierop zijn de naam, geboortedatum, geboorteplaats en ID/Paspoortnummer, de afname- en resultaattijd van de test, soort testafname, QR code, handtekening van ons toeziend arts en gegevens/stempel van ons laboratorium vermeld.